Στη Βουλή η σύμβαση για τα έξι επιπλέον Rafale και τις φρεγάτες Belhara

από fimotro

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητάει να ενημερώσει το Σώμα σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 10.00, σχετικά με την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Γαλλία για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.

Πρόκειται για ενημέρωση που αφορά τα αποτελέσματα του ταξιδιού στη Γαλλία και των επαφών που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτό άλλωστε, αποκαλύπτει και η ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Twitter. Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος κάνει λόγω για υπέροχα νέα, αναφερόμενος στη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας που περιλαμβάνει την αγορά 3+1 φρεγατών Belhara.

Σε ανάρτηση που έκανε στο twitter ο κ. Φλώρος έγραψε χαρακτηριστικά: «Υπέροχα Νέα! Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Κτίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις του μέλλοντος. Μετά τις “Ριπές Ανέμου” (αναφερόμενος στα Rafale) έρχεται το “Θεόρατο Κύμα”. Tα νέα “Ξύλινα Τείχη” εν πλω για το Πολεμικό Ναυτικό μας! Όραμα-Οργάνωση-Υλοποίηση. Ο σχεδιασμός προχωρά “Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου”. Και τα καλύτερα έρχονται… Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα