Στη Βουλή η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο

από fimotro

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Η συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ξεκινά την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 19 του μήνα.

Το νομοσχέδιο καθορίζει στα 12 μίλια το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία για να καταγράφει η μεγάλη πλειοψηφία που συγκεντρώνει το νομοσχέδιο.

Τα Rafale και η πανδημία

Επίσης, με τη διαδικασία του επείγοντος, έρχεται το νομοσχέδιο για την απόκτηση των αεροσκαφών Rafale, που θα συζητηθεί στην επιτροπή της Βουλής την Τρίτη και την Τετάρτη. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές θα ψηφιστεί από τη Βουλή την Πέμπτη.

Όσον αφορά στην πανδημία, την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια, με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς να τοποθετούνται.

Παράλληλα κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, με τη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής να συνεχίζεται τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα