ΣτΕ: Νόμιμο το ΠΔ για την μεταφορά υπηρεσιών στο υπουργείο Μετανάστευσης

από fimotro

Εγκρίθηκε ως νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο επανασυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπογράφει ο πρωθυπουργός και στο οποίο ορίζεται:

● Στο νέο υπουργείο μεταφέρονται η γενική διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, η Διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου και τα αυτοτελή τμήματα πολιτικού σχεδιασμού, υποστήριξης συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού, κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικής πρωτοβουλίας καιδιεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων.

●Οι δαπάνες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθούν να βαρύνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς να προκύπτει νέα δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα