ΣτΕ: Να ακυρωθούν τα περιοριστικά μέτρα πρόσβασης στο Γαιδουρονήσι ζητά ο Δήμος Ιεράπετρας

από Philippos

Να ακυρωθούν τα περιοριστικά μετρα στο Γαιδουρονήσι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ζητάει ο Δήμος Ιεράπετρας, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τον περασμένο Μάρτιο η αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης αποφάσισε να απαγορεύσει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2022 την αποβίβαση επισκεπτών στο Γαιδουρονήσι από τουριστικά πλοία και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής και την περιήγηση τους στην ενδοχώρα.

Επιτρέπεται μόνο ο περίπλους του νησιού και η αγκυροβολία πλησίον των παραλιών για να κάνουν θαλάσσια μπάνια οι τουρίστες.

Στην προσφυγή του ο Δήμος Ιεράπετρας υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει τη συνταγματική αρχής της αναλογικότητας, το συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης και θίγει το δικαίωμα στην ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το Δήμο Ιεράπετρας η προσβαλλόμενη απόφαση είναι και παράνομη γιατί εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο, αφού, όπως υποστηρίζει, ο μόνος αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα