Σταθερά θα μείνουν και το 2022 τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Πεντέλης-Μελισσίων

από fimotro

Σταθερά θα μείνουν και τη νέα χρονιά τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Πεντέλης. Κι αυτό, όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά (φωτό), γιατί το αυξημένο ενεργειακό κόστος θα καλυφθεί από το πλεόνασμα που έχει δημιουργήσει ο δήμος και που του επιτρέπει να απορροφήσει τις όποιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, καθώς έχει πετύχει οικονομικές τιμές με τον πάροχο των δημοτικών κτιρίων.

Ουσιαστικά τα δημοτικά τέλη δεν θα αυξηθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δηλαδή θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2019, ως μια προσπάθεια στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε μια δύσκολη περίοδο και γεμάτη με ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες δεν θα επιβαρυνθούν, ενώ θα απολαμβάνουν υπηρεσίες καθαριότητας με καθημερινό οδοκαθαρισμό από 15 οδοκαθαριστές, με καθημερινή αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, υπηρεσία που από την 1η Οκτωβρίου παρέχεται και το απόγευμα, αποκομιδή κλαδιών, σε συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου με ιδιωτικά συνεργεία, με αποτέλεσμα τα κλαδιά να απομακρύνονται πολύ πιο γρήγορα και καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων με ειδικό πλυστικό μηχάνημα.

Ακόμη, ο δήμος με δαπάνες του έχει προμηθευτεί 360 νέους κάδους. Τις επόμενες εβδομάδες θα προμηθευτεί άλλους 500, ενώ όπως έχει ανακοινώσει η δημοτική Αρχή, ο Δήμος Πεντέλης έχει δρομολογήσει την προμήθεια ανανέωσης εξοπλισμού καθαριότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα