Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για νέες φοροελαφρύνσεις το 2022

από fimotro

Χαρτί και μολύβι φαίνεται πως έχουν πάρει ξανά στο Υπουργείο Οικονομικών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με στόχο να αποσαφηνίσουν εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τη λήψη νέων φοροελαφρύνσεων.

Οι φοροελαφρύνσεις που σχεδιάζει ήδη το Υπουργείο Οικονομικών για την περίοδο μετά το 2022, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Την αναστολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες
  • Τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά επιπλέον 8%
  • Μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις
  • Την κατάργηση ή μείωση του συμπληρωματικού φόρου που επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων άνω των 250.000 ευρώ
  • Κίνητρα για αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, με έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα για όσους κάνουν e- δαπάνες σε επαγγέλματα που έχουν τάσεις υψηλής φοροδιαφυγής
  • Τη θέσπιση κινήτρων για συγχωνεύσεις, με νομοσχέδιο που θα έρθει το φθινόπωρο, με τους φορολογικούς συντελεστές να μειώνονται ακόμα και κατά 50%
  • Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας στον ΣΚΑΙ, «αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο φόρους από αυτούς που δημόσια έχουμε τοποθετηθεί».

Ο υπουργός Οικονομικών δεν σχολίασε συγκεκριμένα μέτρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Όχι σε νέο lockdown

Το σενάριο για την επιβολή ενός νέου lockdown απέκλεισε για μια ακόμα φορά ο Υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως αυτό το ενδεχόμενο δεν αποτελεί 3πιλογγ της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τόνισε πως το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για οποιαδήποτε κυβέρνηση κληθεί να επιβάλει πολύ πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ αποτελεί μονόδρομο να πειστεί και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας να εμβολιαστεί, ώστε να επιστρέψει το σύνολο της χώρας στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα