Σταϊκούρας: Πακέτο μέτρων σε 2,3 εκατ. πολίτες

από Philippos

Μέτρα που θα αφορά μεγάλος μέρος του πληθυσμού της χώρας προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα δώσει πακέτο μέτρων σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ αφορά όλη την κοινωνία και πολιτική της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.Τόνισε πως η οικονομία πάει καλύτερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Για τους πλειστηριασμούς
Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας είπε πως το ζητούμενο είναι να προστατευτεί η πρώτη κατοικία για αυτούς που έχουν ανάγκη. Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως υπάρχει πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά ενώ υπογράμμισε πως ασκούνται πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα να κάνει περισσότερες διμερείς συμφωνίες με την κοινωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός πάει καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Ανέφερε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αποδόσεις στις καταθέσεις.

Δεν θα υπάρξουν αναταράξεις στην οικονομία οποτεδήποτε και αν γίνουν οι εκλογές
Για τις εκλογές είπε ότι θα γίνουν το 2023 ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αναταράξεις στην οικονομία οποτεδήποτε και αν γίνουν αυτές. Υπογράμμισε ακόμα ότι η χώρα με θυσίες της κοινωνίας τα κατάφερε ικανοποιητικά σε ανάπτυξη, επενδύσεις και απασχόληση. Είπε πως υπάρχουν υψηλές αβεβαιότητες και μεγάλο κόστος από τον υψηλό πληθωρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα