Σταϊκούρας: Η Ελλάδα πρώτη σε αύξηση επενδύσεων την τριετία 2022-2024

από Philippos

Τις σημερινές φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.«H Ελλάδα εμφανίζεται μακράν πρώτη στην αύξηση των επενδύσεων για την τριετία 2022-2024, με διψήφια, μάλιστα, άνοδοτη φετινή χρονιά» το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών.

H δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα
«Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστοποιούν ότι, στην “καρδιά” της ενεργειακής κρίσης και των εντονότερων πληθωριστικών πιέσεων των τελευταίωνδεκαετιών, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται σταθερά και ισχυρά, εμφανίζονταςαξιοσημείωτη ανθεκτικότητα τα επόμενα έτη.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι, το 2022, η Ελλάδα θα παρουσιάσει ρυθμόανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο των προηγούμενων εκτιμήσεων και διπλάσιο τουευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ενώ, για το 2023, έτος σημαντικής επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ακόμη καιύφεσης σε κάποιες χώρες, η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει τον τρίτο υψηλότερορυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη και τριπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επιπρόσθετα, η Ελλάδα εμφανίζεται μακράν πρώτη στην αύξηση των επενδύσεων για την τριετία 2022-2024, με διψήφια, μάλιστα, άνοδο – η μοναδική χώρα – τη φετινή χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, παρουσιάζεται μεν υψηλός το τρέχον έτος και αυξημένοςσε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, αλλά είναι χαμηλότερος από αρκετές άλλεςχώρες και προβλέπεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο του ευρωπαϊκού μέσου όρου ταεπόμενα έτη.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει, δε, ότι τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η Κυβέρνησηκαι η σημαντική ενίσχυση του κατώτατου μισθού αμβλύνουν τις πληθωριστικές πιέσεις πουδέχεται το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Μέτρα που, όπως τονίζει και η Επιτροπή, παρότι ενισχύθηκαν σημαντικά έναντι τωνεαρινών προβλέψεων, εντάσσονται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων τηςχώρας, διασφαλίζοντας έτσι τη δημοσιονομική σταθερότητα και την – πολύ καλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – πορεία βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών.

Ολα τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν τη συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια πουκαταβάλλει η Κυβέρνηση για να στηρίξει τους πολίτες έναντι των σφοδρών και επάλληλωνκρίσεων, να ισχυροποιήσει την ελληνική οικονομία και να τονώσει την απασχόληση και τηνκοινωνική συνοχή. Προσπάθεια που θα συνεχιστεί, αδιάκοπα, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και τωνδιεθνών προκλήσεων, τις οποίες με ενότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα