Στα ύψη η κερδοφορία των ΕΛΠΕ

από fimotro

Ρεκόρ κερδοφορίας, με ρεκόρ εξαγωγών και εξαιρετικές ταμειακές ροές που μειώνουν τον καθαρό δανεισμό στα 1,8 δισ. ευρώ πέτυχαν τα ΕΛΠΕ στο τρίτο τρίμηνο δίνοντας εξαιρετική πορεία συνολικά για το εννεάμηνο.
Παράλληλα στις 10 Δεκεμβρίου οι μέτοχοι θα λάβουν προμέρισμα για τη χρήση 2018 0,25 ευρώ ανά μετοχή.
Ο όμιλος έχει καθαρό δανεισμό προς ίδια κεφάλαια 0,7 φορές και p/bv 0,86, ενώ με βάση τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου ύψους 355 εκατ. ευρώ η μετοχή διαπραγματεύεται τα δημοσιευμένα αυτά κέρδη 6,3 φορές.
Από τις πλέον φθηνές εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ.
Σε επίπεδο συγκρίσιμων αποτελεσμάτων χωρίς την επίδραση στα αποθέματα τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 239 εκατ. ευρώ που δίνουν P/E στο εννεάμηνο 9,37 φορές.
Με αποθέματα 1,2 δισ. ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες 938 εκατ. ευρώ, οι οποίες μαζί με τα ταμειακά διαθέσιμα του 1,05 δισ. ευρώ υπερκαλύπτουν τον δανεισμό του ομίλου.
Η μη υποχρέωση δημόσιας πρότασης από τον αγοραστή κρατάει τον όμιλο στο ταμπλό του ΧΑ και μένει να φανεί τι τίμημα θα δώσουν οι ενδιαφερόμενοι.
Η τιμή της μετοχής είναι στα 7,35 ευρώ με αποτίμηση 2,24 δισ. ευρώ, έχοντας γράψει υψηλό έτους στα 8,88 ευρώ την 1η Φεβρουαρίου 2018 και χαμηλό στα 6,60 ευρώ στις 4 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα