Στα σκαριά νέα ρύθμιση για χρέη στην εφορία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Εντός του Οκτωβρίου η νέα ρύθμιση εκτίμησε ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας

Νέο πακέτο διευκολύνσεων για φορολογούμενους οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με τον Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει (στο Mega) ανακοινώσεις για ενδεχόμενη νέα ρύθμιση εντός Οκτωβρίου.

Πληροφορίες της Έλενας Λάσκαρη στο euro2day.gr αναφέρουν πως δεν αποκλείεται ένα νέο σχήμα ρύθμισης χρεών σε περισσότερες από 48 δόσεις που προβλέπει σήμερα για έκτακτες καταστάσεις η πάγια ρύθμιση (24 δόσεις για τακτικές οφειλές) αν και υπέρβαση του ορίου των 48 δόσεων προϋποθέτει και συμφωνία με τους θεσμούς. Φορείς της αγοράς ζητούν επαναφορά σχήματος 100 δόσεων.

Οι συσκέψεις επί του θέματος στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει και επιχειρείται να καλυφθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος. Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των διεργασιών «πρέπει να δούμε τι συμβαίνει με φορολογούμενους οι οποίοι έχασαν τις ρυθμίσεις οφειλών, δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να ενταχθούν στην τρέχουσα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων ή γενικότερα έρχονται αντιμέτωποι με χρέη τα οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν …».

Στο τραπέζι των προβληματισμών μπαίνουν όλοι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας και είτε αφορούν τοπικά lockdown , είτε τη λειτουργία της εστίασης με περιορισμένο ωράριο και επιπρόσθετα τις νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας . «Υπάρχουν άνθρωποι που πιέζονται, χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση του προβλήματος» συμπληρώνει η ίδια πηγή παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για άμεσες ανακοινώσεις.

Οι νέες παρεμβάσεις θα αφορούν φορο-χρέη που ανακύπτουν στη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι οφειλές της περιόδου του γενικού lockdown την περασμένη άνοιξη παραμένουν παγωμένες έως το τέλος Απριλίου 2021 και στη συνέχεια έχει εξαγγελθεί πως θα ρυθμιστούν σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή 24 έντοκες με επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Το πάγωμα οφειλών της περιόδου Μαρτίου- Απριλίου, οδήγησε σε συγκράτηση της αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία αλλά με το πέρας της περιόδου αναστολών θεωρείται βέβαιο πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα πάρουν φωτιά …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα