Στα μαλακά θέλει να ρίξει την Τουρκία η Ε.Ε.

από fimotro

Τον Μάρτιο θέλουν να μεταφέρουν την όποια συζήτηση για τις κυρώσεις κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες

Ένα νέο προσχέδιο συμπερασμάτων που κατατέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής εξακολουθεί να παραμένει μακριά από τις προσδοκίες Αθήνας και Κύπρου και οι τελικές αποφάσεις μεταφέρονται για το δείπνο των ηγετών της ΕΕ.

Η νέα εκδοχή του κειμένου, σύμφωνα με το Politico, αναφέρεται σε μια πρόσκληση «στο Συμβούλιο να υιοθετήσει επιπλέον κατάλογο» [κυρώσεων] αναφορικά με τις «μη αδειοδοτημένες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη» και καλεί τον Τζοζέπ Μπορέλ, κορυφαίο διπλωμάτη της ΕΕ «να υποβάλει έκθεση για την κατάσταση» περιλαμβανομένης «επέκτασης του εύρους» για της κυρώσεις «το αργότερο στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου».

Οι αλλαγές σε σχέση με το χθεσινό προσχέδιο είναι οριακές. Διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι για την ελληνική πλευρά η αναφορά για τον Μάρτιο είναι πολύ μακριά και επιδιώκει να δει ταχύτερη και ισχυρότερη αντίδραση από την ΕΕ. Σύμφωνα με άλλη πηγή, υπήρχε και η ιδέα Εκτακτης Συνόδου το Φεβρουάριο για το θέμα της Τουρκίας, Ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαντάζει πιθανό.

Τα κράτη μέλη συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να γίνει αλλά υπάρχει διαφωνία ως προς το «τι», δήλωσε διπλωμάτης στο Politico.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα