Στα γραφεία του ομίλου Κοπελούζου επιτέθηκε με μπογιές ο Ρουβίκωνας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε επίθεση εναντίον του ομίλου Κοπελούζου, ρίχνοντας μπογιές στα γραφεία του ομίλου, στη λεωφόρο Κηφισιάς, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν με ανάρτηση κειμένου σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ δημοσιοποίησε και βίντεο.

Στο βίντεο, διακρίνονται μέλη της οργάνωσης να ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην κεντρική είσοδο και σε άλλα εξωτερικά σημεία των γραφείων.

Στο κείμενο και στο βίντεο γίνεται αναφορά σε δραστηριότητες του ομίλου Κοπελούζου σε νησιά των Κυκλάδων σχετικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη δημιουργία αιολικών πάρκων.

 

Τι αναφέρει ο Ρουβίκωνας

Μεταξύ άλλων η συλλογικότητα στην ανάληψη ευθύνης αναφέρει: «Η λεηλασία της γης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον καπιταλισμό. Τα τελευταία χρόνια όμως οι επιπτώσεις της λαιμαργίας του καπιταλιστικού αδηφάγου τέρατος γίνονται ολοένα και πιο προφανείς. Οι ρύποι των αστικών κέντρων και τα αποβράσματα της υπερκατανάλωσης επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τον πλανήτη μας, καταστρέφοντας τη γη, την πανίδα και τη χλωρίδα που βρίσκεται σε αυτήν.

Δεν είναι πρωτοφανές λοιπόν, που οι μεγαλοκαρχαρίες την καταστροφή αυτή τη βλέπουν σα μια επιχειρηματική ευκαιρία από την οποία όπως υποστηρίζουν θα επωφεληθούν όλοι. Ωστόσο τα επενδυτικά τους πλάνα συμπεριλαμβάνουν την καταστροφή των οικοσυστημάτων και του φυσικού πλούτου που έχουν βάλει στο στόχαστρο. Πλασάροντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως τη νέα λύση απέναντι στην καταστροφή που το ίδιο το σύστημά τους δημιούργησε, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα παγκόσμιο πρόβλημα για να γεμίσουν κι άλλο τις ήδη παραφουσκωμένες τσέπες τους. Έτσι, τις τελευταίες δεκαετίες προωθούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική, ως τη μόνη θεραπεία στη νοσούσα γη. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τη λεηλασία της γης μέσω των αιολικών πάρκων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα