Άγρια κόντρα με βαριές εκφράσεις ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.

Την αρχή έκανε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σχολιάζοντας την τροπολογία με την οποία επιτρέπεται σε επενδυτές να βγάζουν GoldenVisa μέσω POS, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Για πείτε μου αλήθεια το σκάνδαλο με τα κινέζικα POSγια τη απόδοση χρυσής Visa, που προκάλεσε τη παρέμβαση εισαγγελέα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος, με τι αντίτιμο το διευθετείτε σήμερα ; Νομοθετώντας με αναδρομική ισχύ δυο χρόνων, ακριβώς για να το περιλαμβάνει ; Δε ντρέπεστε λίγο να φέρνετε τέτοια διάταξη στη Βουλή;».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης που έφερε την τροπολογία, ο κ. Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, αφού δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη περί χρηματισμού του πρώην πρωθυπουργού: «Είσαστε η ντροπή της παράταξής σας και του πολιτικού συστήματος. Παριστάνετε τον τζόκερ της πολιτικής ζωής. Δεν ντραπήκατε να βγείτε σε ένα ντοκιμαντέρ της Ελβετικής Τηλεόρασης –γιατί η Ελβετική τηλεόραση δεν είναι σαν τα ελληνικά ΜΜΕ- που δείχνει το κρίσιμο ζήτημα του σκανδάλου Novartis και δεν ντραπήκατε να πείτε, ο,τι πείτε. Και μετά από λίγες ημέρες είπατε πως δωροδοκούμαι εγώ και ο κ. Πολάκης. Και μετά από μία ώρα ανασκευάσετε. Δεν ντρέπεστε για αυτά που κάνετε τόσα χρόνια, θα ντραπείτε τώρα που φέρνετε φωτογραφικές τροπολογίες; Ντρέπεται για εσάς ο κ. πρωθυπουργός και δεν ήρθε σήμερα στη Βουλή, σε ένα τόσο κορυφαίο νομοσχέδιο».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη. Αρχικά, απαντώντας στις βολές του κ. Τσίπρα για τον κ. Στουρνάρα και την υπόθεση Novartis, επεσήμανε: «Τρεις εισαγγελείς κατηγόρησαν τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Και γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μια περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο και γιατί στην άλλη περίπτωση δεν ελήφθησαν καθόλου; Κρίνεται τα δεδομένα όπως σας βολεύουν. Ο ελληνικός λαός την 7η Ιουλίου, μας επανεξέλεξε πανηγυρικά. Ο λαός και βλέπει και κρίνει».

«Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε διάφορα άρθρα του αναπτυξιακού νόμου και τα ταίριαξε με τον κ. Μαρινάκη. Εσείς κάνατε χατίρια και τώρα σας έπιασε ο καημός. Σταματήστε αυτό το τροπάρι. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μας κατηγορεί με εικασίες. Εμείς δεν μπορούμε; Πού το είδατε αυτό; Με το νομοσχέδιο του κ. Τσίπρα αυξήθηκαν οι τιμές στα φάρμακα, αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη. Ο μόνος που δεν μπορεί να μιλάει για τη φαρμακευτική δαπάνη είναι ο Τσίπρας, ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε:

«Ως προς την τροπολογία για την GoldenVisa: Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το 2014. Δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί και εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις του Αλ. Τσίπρα. Πάνω από 1 δισ. ευρώ εισέπραξε μέσω POS η ελληνική οικονομία. Εγώ βρήκα ένα πρόγραμμα περίπου παγωμένο. Και βρήκα κάτι χειρότερο. Βρήκα αποφάσεις ανακλήσεως της άδειας παραμονής επειδή χρησιμοποίησαν POS. Και θα ανακαλούνταν όλες οι άδειες παραμονής. Καταλαβαίνετε τη ζημιά που θα υπήρχε για την ελληνική οικονομία; Γιατί το κάνατε; Γιατί παρέλαβα ως υπουργός Ανάπτυξης το πρακτικό συνεδριάσεων της ΤτΕ, και κατέληγε η γνωμοδότηση: Και στις περιπτώσεις εισαγωγής κεφαλαίων μέσω POS, δεν στοιχειοθετείται παράβαση. Σας εδόθη η γνωμοδότηση, αλλά δεν διορθώσατε το πρόβλημα που είχατε δημιουργήσει. Γιατί; Διορθώσαμε μια παταγώδη αποτυχία σας. Το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία εξυπηρέτηση σε κανέναν χορηγό. Με κατηγορούν για το πώς τους κατηγόρησα χωρίς στοιχεία. Να μας φέρει ο κ. Τσίπρας στοιχεία για το ότι νομοθετούμε κατ΄ εξυπηρέτηση των χορηγών μας. Άλλαξαν οι εποχές που πουλάγατε μαγκιές στον ελληνικό λαό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα