Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δραματική η κατάσταση με τις πωλήσεις, κυρίως των εφημερίδων της αριστεράς

Συνεχίζεται η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις των καθημερινών και των εβδομαδιαίων εφημερίδων και αυτό φαίνεται στα δελτία κυκλοφορίας που αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Από τις εφημερίδες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης είναι η εφημερίδα “Αυγή“. Αν και στηρίζει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα έπρεπε οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την αγοράζουν μαζικά, εν τούτοις δεν την παίρνει σχεδόν κανείς, δεν την διαβάζει σχεδόν κανείς με αποτέλεσμα οι πωλήσεις της να πέφτουν συνεχώς σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα. Ούτε η αλλαγή του lay out έδωσε κάποια ισχυρή δυναμική, ούτε οι εσωτερικές αλλαγές στα ρεπορτάζ και τα άρθρα έδωσαν κάποια μεγαλύτερη παρέμβαση στην εφημερίδα της αριστεράς. Η εφημερίδα, αν και ιστορική, απευθύνεται μόνο στα κομματικά στελέχη και αυτό είναι καταστροφικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα η “Αυγή” είχε μέσο όρο 830 φύλλα, αριθμός πολύ χαμηλός για να μπορέσει η εφημερίδα να επιβιώσει και σταθεί επαρκώς. Δύσκολες εποχές για τις εφημερίδες, ακόμα πιο δύσκολες για τις εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Το εξίσου ανησυχητικό γεγονός για την “Αυγή” είναι ότι και η ηλεκτρονική της σελίδα έχει περιορισμένη επισκεψιμότητα για το brand name της εφημερίδας. Ελάχιστοι την παρακολουθούν και όσοι την παρακολουθούν είναι σκληροί κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς.

Αναλυτικά δυο δελτία κυκλοφοριών της προιηγούμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα