Στα 725,74 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη

από fimotro

Η μέση επικουρική σύνταξη να διαμορφώνεται σε 194,16 ευρώ

Στοιχεία για το πλήθος των συνταξιούχων αλλά και για τις απολαβές τους δίνει το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών «Ηλιος» για τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, το πλήθος των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.491.407.

Το μηνιαίο ποσό εισοδήματος που καταβάλλεται ανέρχεται στα 2,26 δισ. ευρώ, με τη μέση κύρια σύνταξη να διαμορφώνεται σε 725,74€ και τη μέση επικουρική σύνταξη να διαμορφώνεται σε 194,16 ευρώ.

Το πλήθος των Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης διαμορφώνεται σε 13.790.

Οπως δήλωσε ο υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης, «συνεχίζουμε την έκδοση και τη σταθερή δημοσιοποίηση των εκθέσεων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που δημιουργήσαμε την 1η Ιουνίου του 2013, φωτίζοντας για πρώτη φορά και χαρτογραφώντας όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού συστήματος.

Η έκδοση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» αλλά και όλων των καινοτόμων εργαλείων του Υπουργείου, όπως η ΕΡΓΑΝΗ, Η ΑΡΤΕΜΙΣ κ.α είναι απαραίτητο να εκδίδονται σε τακτικό χρονικό διάστημα γιατί με τα ακριβή και αξιόπιστα που μας παρέχουν, μπορούμε να έχουμε καθαρή εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος και της αγοράς εργασίας.

Επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναιτιολόγητα, είχε διακόψει την έκδοσή τους αποκρύπτοντας πολύτιμα και κρίσιμα στοιχεία του Υπουργείου, προχωράμε, με ειδική διάταξη νόμου στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, στην υποχρεωτική έκδοσή των εκθέσεων όλων των πληροφοριακών συστημάτων.

Για να μην μπορεί κανένας Υπουργός και Κυβέρνηση στο μέλλον αυθαίρετα να αποκρύπτουν την πραγματικότητα από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα η έκθεση ΗΛΙΟΣ και η έκθεση ΕΡΓΑΝΗ θα εκδίδονται υποχρεωτικά μέχρι και την 15η μέρα του επόμενου μήνα της καταγραφής.

Η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα εκδίδεται υποχρεωτικά μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα