Στα 2 δισ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ

από fimotro

Στα 2 δισ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα επενδύσεων του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε για το businnes plan του Διαχειριστή ο Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα του Athens Investment Forum.

Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το επιχειρησιακό σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται υπό έγκριση προβλέπει επενδύσεις της τάξης των 2 δισ. ευρώ για το δίκτυο διανομής αλλά και για την εγκατάσταση 7,5 εκατομμυρίων «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

. Το πρόγραμμα του roll out υπολογίζεται, σύμφωνα με τον υπουργό, σε 850 εκατ. ευρώ και το υπουργείο έχει αιτηθεί τη χρηματοδότηση του από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μέσα στο μήνα επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της ΡΑΕ Θανάση Δαγούμας, η Αρχη θα εκδώσει την απόφαση της και για το ρυθμιστικό πλαίσιο του ΔΕΔΔΗΕ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα