Στα 112 δολάρια το βαρέλι έπεσε η τιμή του πετρελαίου

από fimotro

Σημαντική αποκλιμάκωση στις διεθνείς αγορές

Το αργό πετρέλαιο έφτασε να υποχωρεί πάνω από 12% την Τετάρτη μετά τις αναφορές ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα καλέσουν τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή και τη δήλωση συμβούλου του Ουκρανού προέδρου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ότι η χώρα είναι έτοιμη για υποχωρήσεις στις συνομιλίες με τη Ρωσία, αμβλύνοντας κάπως τις ανησυχίες που έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το πετρέλαιο κινούνταν ήδη χαμηλότερα την Τετάρτη μετά από ένα ράλι σε υψηλά 10 ετών, καθώς οι φόβοι ορισμένων επενδυτών για διακοπή του ρωσικού εφοδιασμού μετριάστηκαν και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω αξιοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Οι τιμές έφτασαν να καταγράφουν απώλειες πάνω από 12% μετά την αναφορά των Financial Times ότι ο Γιούσεφ αλ-Οτάιμπα, πρεσβευτής των Η.Α.Ε. στην Ουάσιγκτον, τόνισε ότι η χώρα τάσσεται υπέρ της αύξησης της παραγωγής.

«Αυτό δεν είναι κάτι αμελητέο. Μπορούν πιθανώς να φέρουν περίπου 800.000 βαρέλια στην αγορά πολύ γρήγορα, ακόμη και αμέσως, καλύπτοντας το ένα έβδομο περίπου της ρωσικής προσφοράς» δήλωσε αναλυτής στη Mizuho.

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent υποχωρεί 12,5% στα 112 δολάρια το βαρέλι ενώ νωρίτερα έφθασε να υποχωρεί ως τα 105,6 δολάρια καταγράφοντας πτώση άνω του 17%.

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας WTI του αργού βούτηξε 12% στα 108 δολάρια το βαρέλι. Περαιτέρω καθοδικές πιέσεις άσκησε η δήλωση του Ιράκ ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή αν το ζητήσει ο ΟΠΕΚ.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη πτώση κατέγραψε και το φυσικό αέριο, υποχωρώντας 17,5% στα 176,95 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα