Σπαθί 900 ετών, που ανήκε σε Σταυροφόρο ιππότη, βρέθηκε στο Ισραήλ

από fimotro

Ένα σπαθί που πιστεύεται ότι ανήκε σε έναν Σταυροφόρο ιππότη, πριν από περίπου 900 χρόνια, βρέθηκε από έναν ερασιτέχνη δύτη στα βόρεια παράλια του Ισραήλ.

Το σπαθί, μήκους ενός μέτρου, ανακαλύφθηκε από τον δύτη Σλόμι Κατζίν και παραδόθηκε στις αρχές. Πιστεύεται ότι το σπαθί, το οποίο είναι καλυμμένο με θαλάσσιους οργανισμούς, αναδύθηκε στην επιφάνεια μετά τη μετατόπιση της άμμου.

Η Αρχή Αρχαιοτήτων των Ισραήλ (IAA) δήλωσε ότι, μόλις το σπαθί καθαριστεί και αναλυθεί από ειδικούς, θα εκτεθεί δημόσια.

«Το σπαθί, το οποίο έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, είναι ένα όμορφο και σπάνιο εύρημα και προφανώς ανήκε σε έναν Σταυροφόρο ιππότη», δήλωσε ο επιθεωρητής της μονάδας πρόληψης αρχαιοκαπηλείας της IAA, Νιρ Ντίστελφελντ. «Είναι συναρπαστικό να συναντάς ένα τέτοιο προσωπικό αντικείμενο, που σε ταξιδεύει 900 χρόνια πίσω σε μια άλλη εποχή, με ιππότες, πανοπλίες και ξίφη».

Ο Κόμπι Σάρβιτ, επικεφαλής της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας του IAA, δήλωσε ότι η ακτή Καρμέλ, όπου βρέθηκε το σπαθί, αποτελούσε καταφύγιο από τις καταιγίδες για τα πλοία, για  ολόκληρους αιώνες ναυτιλιακών δραστηριοτήτων κατά μήκος της ακτής.

«Αυτές οι συνθήκες έχουν προσελκύσει εμπορικά πλοία ανά τους αιώνες, αφήνοντας πίσω πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα», είπε.

Οι Σταυροφόροι πολέμησαν σε μια σειρά θρησκευτικών πολέμων γνωστών ως Σταυροφορίες, οι οποίοι διεξήχθησαν υπό την έγκριση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά τον Μεσαίωνα.

Οι πιο γνωστές από τις Σταυροφορίες ήταν εκστρατείες στην ανατολική Μεσόγειο με στόχο την ανάκτηση των Αγίων Τόπων από τη μουσουλμανική κυριαρχία.

ΠΗΓΗ: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα