Σπάει το ρεκόρ των 6 εκατ. εμβολιασμένων

από fimotro

Αφορά όσους έκαναν εμβόλιο με τουλάχιστον μια δόση

Το όριο των 6.000.000 εμβολιασμένων με τουλάχιστον μια δόση αναμένεται να σπάσει το Σάββατο (ή το αργότερο τη Δευτέρα) η Επιχείρηση Ελευθερία, καθώς οι ρυθμοί αυξάνονται σταδιακά και πάλι μετά την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο και κυρίως την περίοδο γύρω από τις 15 Αυγούστου.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 33.084 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 20.833 αφορούσαν ανθρώπους που εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά. Την ίδια ώρα, άλλοι 15.222 άνθρωποι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, χωρίς να υπολογίζεται η δυνατότητα για αναμνηστική δόση.

Συνολικά, 5.991.224 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα, ενώ 5.697.216 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Οι συνολικοί εμβολιασμοί στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 11.311.667.

Οι υγειονομικές Αρχές και η κυβέρνηση αναμένουν πως ο ρυθμός των εμβολιασμών θα επιταχυνθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εκτιμάται πως πολλοί ήταν αυτοί (κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες, στις οποίες υπάρχει η πεποίθηση πως μπορούν να περάσουν με ηπιότερα συμπτώματα την Covid-19) που επέλεξαν να καθυστερήσουν τον εμβολιασμό τους για μετά την περίοδο των διακοπών.

Παράλληλα, υπάρχει η εκτίμηση πως τα μέτρα που θα τεθούν το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή θα οδηγήσουν ένα ποσοστό από τους αναποφάσιστους στο να επιταχύνουν τον εμβολιασμό τους.

Τέλος, δεν αποκλείεται για ένα σημαντικό μέρος των αναποφάσιστων να μειωθεί ο φόβος και η επιφυλακτικότητα που τηρεί απέναντι στον εμβολιασμό, έπειτα από μια πιθανή σοβαρή αύξηση των αριθμών των κρουσμάτων και των θανάτων, η οποία θα μπορούσε να καταγραφεί την επόμενη χρονική περίοδο (λόγω της επιστροφής στους εργασιακούς και σχολικούς χώρους και της αλλαγής των καιρικών συνθηκών).

Πάντως, ένα ποσοστό πολιτών αναμένεται να παραμείνει αρνητικό απέναντι στους εμβολιασμούς, με την πολιτεία να έχει ήδη λάβει μέτρα προκειμένου να ελέγξει την διάδοση της μόλυνσης μέσω αυτών (και κυρίως για τη δική τους προστασία από μόλυνση, καθώς είναι πιο ευάλωτοι στις παρενέργειες της Covid-19), επιβάλλοντας τον εβδομαδιαίο έλεγχο τους και απαγορεύοντας τους την είσοδο σε δραστηριότητες στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει, εκ των πραγμάτων, χρήση της μάσκας.

Πέρα από την τεχνητή ανοσία, πάντως, κάποιος θα πρέπει να υπολογίζει για τη δημιουργία του περιβόητου «τείχους ανοσίας» και το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία μέσα από την, επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή τους, κατάσταση της μόλυνσης από την Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα