Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα

Η Ένωση αναφέρεται στην αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας η οποία σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα διώκεται κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν την διαφθορά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα ριφθούν στον κάλαθο των αχρήστων με τις νέες διατάξεις.

Ειδικότερα, η ΕΕΕ με αφορμή την ανάρτηση σε δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι από τον συνδυασμό των άρθρων 5 παρ.2 και 6 παρ.1 του νομοσχεδίου, προκύπτει ότι «η αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας διώκεται πλέον κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως».

Η Ένωση Εισαγγελέων αναφέρει «τον κίνδυνο ατιμωρησίας αλλά και διεθνούς έκθεσης της χώρας, καθώς δεκάδες υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, της ανάκρισης αλλά και στην ακροαματική διαδικασία, κινδυνεύουν, να ριφθούν στον κάλαθο των αχρήστων, ως ποινικά μη αξιόλογες».

Παράλληλα, από τις εν λόγω διατάξεις η χώρα μας θα «εκτεθεί διεθνώς ως αναποτελεσματική στην δίωξη σοβαρότατων εγκλημάτων και ιδίως της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος», καταλήγει η Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα