Σολτς: Πράξη απελπισίας τα ψευδοδημοψηφίσματα και η μερική επιστράτευση στη Ρωσία

από Philippos

«Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο και με τις τελευταίες ανακοινώσεις ο Πούτιν τα κάνει όλα πολύ χειρότερα» ανέφερε κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ.
«Ηανακοίνωση ψευδοδημοψηφισμάτων και η περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση είναι πράξη απελπισίας», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και καταδίκασε την απόφαση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο και με τις τελευταίες ανακοινώσεις ο Πούτιν τα κάνει όλα πολύ χειρότερα. Είναι μια πράξη απελπισίας», δήλωσε ο κ. Σολτς νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και υπογράμμισε ότι δημοψηφίσματα όπως αυτό που εξήγγειλε ο ρώσος πρόεδρος για τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτά – ούτε από τους Ουκρανούς ούτε από τη διεθνή κοινότητα.

«Δεν μπορούν επομένως να προσφέρουν καμία δικαιολογία για αυτό που σκοπεύει να κάνει η Ρωσία, δηλαδή να χρησιμοποιήσει βία προκειμένου να κατακτήσει τη χώρα του γείτονά της ή τμήματα της επικράτειάς της», πρόσθεσε ο καγκελάριος και τόνισε: «Στον κόσμο που ζούμε, το δίκαιο πρέπει να υπερισχύει της βίας και η βία δεν μπορεί να είναι ισχυρότερη του δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα