Σοκάρει η δικογραφία για το γηροκομείο στα Χανιά

από fimotro

36 κατηγορούμενοι, επτά συλλήψεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά για την οποία κατηγορούνται συνολικά 36 άτομα.

Το πρωί αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια εμπλεκομένων στην υπόθεση και προχώρησαν σε επτά συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων οι οποίοι θα απολογηθούν σε δύο στάδια την Παρασκευή και το Σάββατο είναι οι συνιδιοκτήτριες της δομής, δύο γιατροί και νοσηλεύτριες.

«Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και για εμάς», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η Μαρία Παπαδάκη, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας για πολλές οικογένειες ηλικιωμένων, κόρη ηλικιωμένου που έχασε τη ζωή του όσο βρισκόταν στον οίκο ευγηρίας και πρώτη καταγγέλλουσα για την υπόθεση θανάτων ηλικιωμένων στη δομή.

«Από την στιγμή που η πολιτεία απέτυχε αποδεδειγμένα στην πρόληψη, αφού η μονάδα λειτουργούσε πάρα τους εξωφρενικούς αριθμούς θανάτων ηλικιωμένων, ελπίζουμε πως θα πετύχει στην καταστολή», ανέφερε η κα Παπαδάκη η οποία υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος τελεστής νέων αδικημάτων από τους συλληφθέντες αν δεν προφυλακιστούν μέχρι τη δίκη. «Η διοίκηση της μονάδας ενεπλάκη πρόσφατα σε υποθέσεις νέων αδικημάτων, εκ των οποίων η μία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ηλικιωμένης. Με δεδομένο ότι παραμένει ανοιχτή η δομή υπάρχει κίνδυνος τελεστής νέων αδικημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα αιτία θανάτου των ηλικιωμένων της δομής που αναγράφονται στα πιστοποιητικά αναφέρθηκε η ιατροδικαστής και ορισθείσα τεχνική σύμβουλος από τέσσερις οικογένειες ηλικιωμένων Ελπίδα Σπανουδάκη.

«Η καρδιακή ανακοπή που αναγράφεται ως αιτία δεν είναι αιτία. Η καρδιακή ανακοπή είναι αποτέλεσμα μια άλλης κατάστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κα Σπανουδακη δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, ωστόσο ανέφερε πως προκύπτουν στοιχεία που θα προκαλέσουν αίσθηση από τους τέσσερις φακέλους ηλικιωμένων που εξετάζει η ίδια.

Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας της δομής Νίκος Ρουσόπουλος, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, τονίζοντας πως η εντολέας του, ιδιοκτήτρια της δομής αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Ο ίδιος μίλησε για αιφνιδιαστική έκδοση ενταλμάτων, για μια υπόθεση για την οποία διενεργούνταν προκαταρτική έρευνα.

«Τα εντάλματα εκδίδονται όταν προκύπτει ότι κάποιος είναι ύποπτος φυγής ή αν υπάρχει περίπτωση τέλεσης νέων αδικημάτων. Τότε γιατί το γηροκομεί λειτουργεί ακόμα;», ανέφερε ο κ. Ρουσσόπουλος και συνέχισε: «Αν υπάρχουν αδικήματα να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όμως όχι για να δημιουργούνται εντυπώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα