Σκυλακάκης: Η Ελλάδα θα αποφύγει την ύφεση

από Philippos

Την άποψη ότι η χώρα μας θα αποφύγει την ύφεση, εξ αιτίας της κρίσης που δημιούργησε σε όλη την Ευρώπη ο πόλεμος στην Ουκρανία, εξέφρασε απόψε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης με θέμα «Ευκαιρίες και προοπτικές του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0», που οργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης.

«Με το Ταμείο Ανάκαμψης και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα αποφύγουμε την ύφεση»
Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη ο πόλεμος στην Ουκρανία δήλωσε: «Η Ευρώπη θα μπει σίγουρα σε επιβράδυνση και αρκετές χώρες θα μπουν σε ύφεση.

Η δική μας χώρα με την βοήθεια και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και της υψηλής ανάπτυξης και του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει υπάρξει ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, θα αποφύγει την ύφεση. Θα έχουμε μια επιβράδυνση αλλά όταν θα τελειώσει ο πόλεμος αυτός, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην οικονομία».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 υποστήριξε ότι μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εγχώρια οικονομία χαρακτηρίζοντας το ως μεγάλη ευκαιρία για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα χαρακτήρισε κομβική την ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες του προγράμματος καλώντας τους επιχειρηματίες να κινηθούν γρήγορα, ώστε να ωφεληθούν από αυτό.

Ο κ. Σκυλακάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χανιά θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και στη συνέχεια θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη.

Το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο για την εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα