Σκρέκας: Πώς η συμφωνία με Κομισιόν θα ρίξει τις τιμές ρεύματος

από Philippos

Στη συμφωνία της κυβέρνησης με την Κομισιόν για το «πλαφόν» στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας εξηγώντας πώς αυτή η συμφωνία θα ρίξει τις τιμές.

«Στις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε το πλαίσιο του νέου μηχανισμού, που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο προκειμένου να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας αναφερόμενος στις συναντήσεις του με την αρμόδια επίτροπο της Κομισιόν.

Ο κ. Σκρέκας εξήγησε ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιγράφει ακριβώς το πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός, ώστε να δώσει και η βουλή την τελική έγκριση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με το σχέδιο οι μονάδες παραγωγής ρεύματος θα αποζημιώνονται όχι με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή της ενέργειας, αλλά με βάση το πραγματικό τους κόστος.

Εξήγησε ότι η διαφορά αυτή είναι μεγάλη και με τον τρόπο αυτό την ανακτά το κράτος και την προωθεί στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης, προκειμένου να επιστρέψει στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα ο νέος μηχανισμός σε συνδυασμό με τις οριζόντιες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού, θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για την κοινωνία που δοκιμάζεται από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα