Σκρέκας: Πλαφόν στη χονδρική και επιδοτήσεις στη λιανική τιμή πώλησης

από Philippos

Στην επιστροφή των χρημάτων των πολιτών από τη φορολόγηση των υπερεσόδων από τις εταιρίες ενέργειας αλλά και στη δημιουργία ενός δίχτυ προστασίας με πλαφόν στη χονδρική και επιδοτήσεις στη λιανική τιμή πώλησης, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο ίδιος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» επανέλαβε πως θα επιστρέψουν στους πολίτες τα χρήματα από την φορολόγηση των υπερεσόδων από τις εταιρίες ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι «Η Ελλάδα εισάγει πετρέλαιο από τη Ρωσία, σε ποσοστό 16% », σημειώνοντας πως αναζητούνται εναλλακτικές ροές εφοδιασμού.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως η απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο δεν θα επηρεάσει την επάρκεια τη χώρας για τουλάχιστον έξι μήνες, όσο δηλαδή διαρκούν τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε πως ο πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, πρέπει να σταματήσει και για το λόγο αυτό η Δύση επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Ακόμη εξήγησε ότι δημιουργείται ένας δίχτυ προστασίας με πλαφόν στη χονδρική και επιδοτήσεις στη λιανική τιμή πώλησης.

Τέλος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι στους οικιακούς καταναλωτές απορροφούμε έως το 85% της αύξησης ενώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απορρόφηση της αύξησης διαμορφώνεται σε 82%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα