Σκοταδιστές θέλουν την επιστροφή στον Μεσαίωνα

από fimotro

Αλλοπρόσαλλοι και σκοταδιστές όσοι με περίσσιο θράσος έκαψαν βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά σε σχολείο της Χαλκίδας.

Γράφει ο Τάκης Διαμαντόπουλος

Επιχειρηματίας – Στέλεχος ΚΙΝΑΛ

Ένα βιβλίο που πραγματεύεται την αντιμετώπιση και την διαχείρηση της πανδημίας, η οποία έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους σε συμπολίτες μας. Αυτή η ενέργεια των αρνητών, γονέων, μας σπρώχνει με μεγάλη ταχύτητα στο “μαύρο παρελθόν” του σκοταδισμού και του μεσαίωνα γιατί όχι ακόμη και σε πεδία, ναζισμού ολοκληρωτικών απόψεων και φασισμού.

Το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάζει με μια άλλη ματιά στους μαθητές τι είναι ο κορονοιός και τι μπορεί να μας προφυλλάξει από τον άκρως επικίνδυνο ιό. Το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει ο συγγραφέας, κυρίως, στις μικρές ηλικίες είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με ένα γεγονός που με αστοχίες και υπερβολές μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Και την ίδια ώρα, έρχονται ορισμένοι πολίτες που ισχυριζόμενοι πως γνωρίζουν την επιστημονική αλήθεια, προτρέπουν τους πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο και να επέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία αντιμετώπισης της πανδημίας. Το φαινόμενο των αρνητών στην χώρα μας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, αν προσθέσουμε και τα τελευταία γεγονότα του Αιγινίου στην Πιερία, όπου εκεί πολίτες πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή γυμνασίου γιατί στο σχολείο του, εφαρμοζόταν το πρωτόκολλο για την προστασία από την πανδημία του κορονοιού. Αυτές οι ανατριχιαστικές ενέργειες ορισμένων κόντρα στην δημοσία υγεία πρέπει να έχουν ένα τέλος και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να παρέμβουν και να στείλουν σαφές μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ακόμη πιο σοβαρό φυσικά,είναι το γεγονός πως μέσα σε αυτό το κλίμα, προστρέχουν κάποιοι πολιτικοί να κλείσουν το μάτι για την επόμενη μέρα που θα εξαχθούν, εκτός από τα συμπεράσματα της ιατρικής επιστήμης, και πολιτικές ευθύνες, όπου αυτές καταλογιστούν. Το μείγμα πάντως αρνητών, ακραίων πολιτικών ιδεολογικών, και σκοταδιστών μπορεί να γίνει εκρηκτικό και να το πληρώσει ολόκληρη η κοινωνία. Ας απομονωθούν αυτά τα φαινόμενα πριν είναι πολύ αργά. Φυσικά, η επιστήμη έχει τον πρώτο λόγο να πείσει την κοινή γνώμη για το αληθές και επικίνδυνο και η πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα