Σκληρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ζητεί ο Νικήτας Κακλαμάνης

από fimotro

«Τα τελευταία μέτρα για τους ανεμβολίαστους που εξαγγέλθηκαν, τα οποία κατά τη άποψή μου ήταν ήπια, έχουν φέρει όχι το απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά έχουν φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δηλαδή πάνω από 200 χιλιάδες ανεμβολίαστοι εγγράφησαν να κάνουν την πρώτη τους δόση». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Ν. Κακλαμάνη:

Αναφορικά με την πανδημία

  • Οι Αμερικάνοι στις έρευνές τους δύο χρόνια μετά την επίσημη παρουσία του covid 19 ακόμη ψάχνουν να καταλήξουν σε μια οριστική επιστημονική θέση σχετικά με την επιδημιολογία του covid 19. Αυτή τη στιγμή έχουν καταλήξει ότι μετά από ένα περίπου χρόνο, αυτό λόγω των εμβολιασμών αλλά και της θεραπευτικής που έχει προχωρήσει πολύ, η πανδημία υπό την έννοια της πανδημίας δεν θα υπάρχει αλλά για αρκετά χρόνια τα οποία αδυνατούν να προσδιορίσουν, θα έχουμε την ενδημική παρουσία του ιού κάτι όπως η εποχιακή γρίπη. Καταλήγουν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι τελικά για αρκετά χρόνια θα χρειαστεί να κάνουμε το εμβόλιο ως εποχιακό εμβόλιο για τον covid 19.
  • Τα τελευταία μέτρα για τους ανεμβολίαστους που εξαγγέλθηκαν, τα οποία κατά τη άποψή μου ήταν ήπια, έχουν φέρει όχι το απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά έχουν φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δηλαδή πάνω από 200 χιλιάδες ανεμβολίαστοι εγράφησαν να κάνουν την πρώτη τους δόση.
  • Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια καμπάνια ακόμα και με sms σε όσους έχουμε πάει και εμβολιαστεί για την τρίτη δόση. Οι αμερικανικές μελέτες σε αυτό συμφωνούν πλήρως ότι η τρίτη αναμνηστική δόση ενισχύει πάρα πολύ το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και η ανοσία τους εκ του εμβολίου κρατάει πολύ περισσότερο από 6 μήνες όπως κρατούσαν οι δύο πρώτες δόσεις.

Για την πολυφωνία των υπουργών πάνω στο θέμα των μέτρων για την πανδημία

  • Νομίζω ότι επιστρέφοντας ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει ένα φρένο γιατί δεν μπορεί κάθε μέρα ο κάθε υπουργός μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του να βγαίνει και να λεει επιδημιολογικές προτάσεις ή τι θα ήθελε να γίνει. Εγώ θέλω μέσα στην εβδομάδα με εντολή του πρωθυπουργού ο αρμόδιος υπουργός και αφού συμβουλευτεί την επιστημονική ομάδα που υπάρχει στο υπουργειο να βγει να μας πει αν χρειάζονται και αν ναι ποια ειναι τα επιπλέον μέτρα που χρειάζονται.

Για το αν εντοπίζεται σε μια κυβερνητική πολυφωνία που οδηγεί σε ένα μπάχαλο

  • Το παρατηρούμε κάθε μέρα αυτό το πράγμα. Αυτό πρέπει να σταματήσει, δημιουργεί στον κόσμο μια αμφιβολία και ένα αλαλούμ στη σκέψη. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
  • Οριζόντια μέτρα, lockdown, μέσα μου συγκρούεται ο γιατρός και ο πολιτικός, δεν μπορεί να γίνει πλέον, δεν το αντέχει η χώρα.

Για το αν μπορεί να γίνει ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους

  • Όχι δεν είμαι υπέρ αυτής της άποψης, είμαι όμως υπέρ της άποψης ότι πρέπει σε αυτούς να μπουν επιπλέον μέτρα. Για παράδειγμα ότι πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος μπαίνοντας στο super market πρέπει να υπάρχει. Με rapid test και ο άλλος με το χαρτί του εμβολιασμού του. Επίσης δεν διανοούμαι στην εστίαση και στον τουρισμό να μην υπάρχει υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
  • Εγώ σε ανύποπτο χρόνο, μήνες μετά το σκέφτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το είπε, είχα πει ότι ήμουν υπέρ της υποχρεωτικότητας σε ομάδες ολόκληρες πχ τους αστυνομικούς, που ανήκουν στο δημόσιο τομέα και έρχονται σε επαφή με κόσμο αλλά ήμουν μόνος τότε και τώρα το λεει και η αντιπολίτευσης και το λένε και αρκετοί μέσα από τη ΝΔ τότε βεβαίως όταν το είπα εγω παραλίγο να με στήσουν στον τοίχο.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Τάκη Παναγιωτόπουλου για την επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών

  • Είμαι διατεθειμένος να συζητήσω αυτό το θέμα πχ για τους νοσηλευτές, για τους τραπεζοκόμους, για τους τραυματιοφορείς είμαι όμως κάθετος και απόλυτος σε ότι αφορά τους ιατρούς. Είναι έξω από τη λογική μου ότι σε ένα γιατρό πρέπει να του δώσουμε παράθυρα ή μπορεί να έχει οποιοδήποτε σκεπτικό να μην εμβολιαστεί. Με ξεπερνά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα