Σκέρτσος: Καλύτερες οι επιδόσεις εμβολιασμού από πλουσιότερες χώρες

από fimotro

Συγκριτικά στοιχεία από το Our World In Data για τον εμβολιασμό, που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και παράλληλα σε σταθερά εξαιρετική πορεία για τη δημιουργία του «τείχους ανοσίας» ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μάλιστα τόνισε σε σχόλιό του ότι «έως το τέλος Μαΐου, και θα έχουμε πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της επιχείρησης «Ελευθερία»: το τείχος ανοσίας γύρω από τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοσίευσή του η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει πετύχει καλύτερες εμβολιαστικές επιδόσεις από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αμερική και την Αυστρία.

Η ανάρτησή του Άκη Σκέρτσου:

«Η Ελλάδα εμβολιάζει καθημερινά, πλέον, περισσότερους από 100.000 πολίτες. Επιτυγχάνει, δηλαδή, σε επταήμερη κυλιόμενη βάση και με αναγωγή σε κατά κεφαλήν εμβολιασμούς -πάντα με βάση το έγκυρο our world in data, καλύτερες επιδόσεις εμβολιασμού από πολύ μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες της ΕΕ και του υπόλοιπου κόσμου.

Με αυτούς τους ρυθμούς, τα 3/4 των πολιτών άνω των 60 ετών (73-75%) θα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου έως το τέλος Μαΐου, και θα έχουμε πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της επιχείρησης «Ελευθερία»: το τείχος ανοσίας γύρω από τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα