Σκέψεις να ανοίξουν τα γυμναστήρια στις 15 Ιουνίου

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τι θα γίνει με beach bar και νυχτερινά κέντρα

Την περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 13:00 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, φέρνοτας την ολική επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας ένα βήμα πιο κοντά.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, τη λειτουργία των beach bar και των νυχτερινών κέντρων, καθώς η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται μέχρι τώρα στη χώρα επιτρέπει την επίσπευση του ανοίγματος των συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας. Επιπλέον, αύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα δώσει το παρών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου «Restart Tourism».

Ειδικά για τα γυμναστήρια, αναμένεται να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από 15/6 αντί για 29/6, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες.

Επίσης, θα επιτραπεί και πάλι η μουσική στα beach bar από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς και η πώληση αλκοολούχων ποτών, αλλά θα παραμείνει η απαγόρευση της κατανάλωσής τους στο χώρο του bar. Από τις 8/6 θα επαναλειτουργήσουν και τα νυχτερινά κέντρα, αλλά μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Περισσότεροι πιστοί στις εκκλησίες

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό χθες, παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων για τις εκκλησίες έως τις 9/7. Όμως, διπλασιάζεται ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να παρακολουθούν τη λειτουργία εντός του ναού από 50 σε 100 (σ.σ.: για χώρους άνω των 500 τ.μ.).

Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και η προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας μόνο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας: α) ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα