Να μετατεθεί το κλείσιμο των καταστημάτων κατά μια ώρα θέλει την κυβέρνηση

Το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την άρση του lockdown, ενώ η ημερομηνία σταθμός για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι η 15η Μαΐου και το άνοιγμα του τουρισμού.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναμένεται να αρθούν όλοι οι περιορισμοί, δηλαδή να καταργηθεί το SMS στο 13033, ενώ θα επιτρέπεται και η μετακίνηση από νομό σε νομό. Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης , άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο με το άνοιγμα του τουρισμού να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως αν τα δείγματα της τρέχουσας εβδομάδας κριθούν θετικά τότε είναι πιθανό να υπάρξει νέα χαλάρωση, πριν τα μέσα Μαΐου ως προς τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, και να μετατοπιστεί κατά μία ώρα δηλαδή αντί για τις 23:00 που ισχύει από τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης να ξεκινάει στις 00:00 και να ολοκληρώνεται στις 5:00 τα ξημερώματα. Για όλα αυτά θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί τις τελικές τις αποφάσεις η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα