Μέσα σε 20 λεπτά, με απολύτως συναινετικές διαδικασίες και ομόφωνες αποφάσεις έληξε η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Οι 22 βουλευτές του κόμματος, αφού τίμησαν την Γεννηματά με ενός λεπτού σιγή, ενέκριναν ομόφωνα το κείμενο που είχε συνταχθεί σύμφωνα με το οποίο, μοιράστηκαν οι ρόλοι εκπροσώπησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Έτσι, ο Γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου θα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ στις λειτουργικές και θεσμικές διαδικασίες εντός του Κοινοβουλίου, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος , Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Κατρίνης θα εκπροσωπούν το κόμμα στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση ανατίθενται:

· Στον Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της ΚΟ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της ΚΟ ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της ΚΟ και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

· Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΚΟ και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κ.λ.π αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.΅

· Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της ΚΟ

· Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της ΚΟ και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της ΚΟ. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο, ή θα συνεδριάζει η ΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα