Σήμερα νέα κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι για το σκάνδαλο Qatargate

από Philippos

Εκκρεμεί η αίτηση εξαίρεσης του δικαστή – ανακριτή Μισέλ Κλεζ

Ενώπιον των δικαστικών αρχών στις Βρυξέλλες αναμένεται να βρεθεί για να καταθέσει εκ νέου ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος εδώ και δύο μήνες βρίσκεται στις φυλακές του Σεν Ζιλ.

Στο δικαστήριο κατέφθασε νωρίτερα ο δικηγόρος του και σύμφωνα με την εισαγγελία η ακρόασή του Τζόρτζι θα γίνει σήμερα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες και όσο προχωρά η διαδικασία και η έρευνα, ο ρόλος που είχε στο Qatargate ήταν ακόμη πιο κομβικός σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Γι΄αυτό και αναμένεται να παραταθεί η κράτησή του.

Αντιδράσεις και ερωτηματικά εγείρει το γεγονός, ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ίδιο κελί.

Την ίδια ώρα εκκρεμεί η αίτηση εξαίρεσης του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Ο ίδιος έχει αρνηθεί να απομακρυνθεί από την υπόθεση και εναπόκειται στη Δικαιοσύνη να αποφασίσει τελικά πώς θα το χειριστεί, καθώς οι υπόλοιποι δικαστές της επιτροπής θα ψηφίσουν εάν συμφωνούν να εξαιρεθεί ο συνάδελφός τους ή εάν θα παραμείνει στη θέση του.

Την περασμένη εβδομάδα δεν είχε συμμετάσχει γιατί ήταν η ημέρα που ζητήθηκε η εξαίρεση. Υπήρχε ένα περιθώριο έτσι ώστε να αποφασίσει ο ίδιος αν θέλει να εξαιρεθεί και να απομακρυνθεί από τη διαδικασία, κάτι το οποίο αρνήθηκε να κάνει. Άρα τώρα εναπόκειται στους συναδέλφους του να αποφασίσουν να δώσουν μια οριστική απάντηση.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι καταθέσεις διαφόρων μαρτύρων, όπως επίσης και των ανθρώπων οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι. Καθώς και οι πληροφορίες που ήλθαν στο «φως» ατό τον Αντόνιο Παντσέρι, που είναι ο «μετανοημένος» της υπόθεσης και όλα αυτά πρέπει να διασταυρωθούν.

Οπότε η διαδικασία προβλέπεται μακρά. Δεν αποκλείεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση του Qatargate με τις ακροάσεις και τις ανακρίσεις που συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα