Σήμερα καταθέτει για τη Novartis στον Αρειο Πάγο ο Α. Σαμαράς

από fimotro

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταθέτει σήμερα στον Άρειο Πάγο στα πλαίσια της ανάκρισης για το πώς στήθηκε η σκευωρία της Novartis με βασικό κατηγορούμενο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει κληθεί ως μάρτυρας από την αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, στο πλαίσιο της έρευνας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του από την εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς στην έρευνα για τις παράνομες πρακτικές της Novartis τον Φεβρουάριο του 2018, είχε στραφεί με μηνύσεις τόσο κατά της εισαγγελέως Τουλουπάκη και των προστατευομένων μαρτύρων, όσο και κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή και χυδαία πολιτικοδικαστική σκευωρία».

Σε μεταγενέστερη κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά τις αποκαλύψεις του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή για τις παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν» και την αρχειοθέτηση των καταγγελιών σε βάρος του, ο Αντώνης Σαμαράς στράφηκε και πάλι ευθέως κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λέγοντας ότι ήταν εκείνοι που εξύφαναν «σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης» και χρησιμοποίησαν τους εισαγγελείς ως «πειθήνια όργανα».

Στο πλαίσιο της έρευνας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου ήδη έχουν καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που αρχικώς είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis με μόνα στοιχεία τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα