Σήμερα η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Λήγει η προθεσμία σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου

Λήγει σήμερα Δευτέρα, 1 Μαρτίου, η προθεσία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι σήμερα Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021».

«Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ποια πρόστιμα σβήνονται

Χιλιάδες ιδιοκτήτες έσπευσαν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας το πρωί του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, αφού είχε εκπνεύσει η προθεσμία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα η ολιγοήμερη παράταση. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα το σύστημα θεώρησε εκπρόθεσμες τις πληρωμές, με αποτέλεσμα να επιβάλει πρόστιμα στους ιδιοκτήτες, τα όποια όμως, θα διαγραφούν από την ΑΑΔΕ μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Πληρωμή με 3 κινήσεις

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το φετινό ειδοποιητήριο, στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Το ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code που όταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος «σκανάρει» τον κωδικό, θα έχει τη δυνατότητα καταβολής, μέσω mobile banking, χωρίς να χρειαστεί να αναγράψει τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ομως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

*Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

*Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

*Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

*Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα