Ανακοινώνεται παράταση του lockdown

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Πληροφορίες αναφέρουν για παράταση της καραντίνας έως τις 7 ή τις 15 Μαρτίου

Σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων για να αποφασίσει αν και πόσο θα παραταθεί το lockdown. Η παράταση θεωρείται δεδομένη και όπως συμβαίνει κάθε Παρασκευή σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, όλο και πιο μακριά φαίνεται πως πηγαίνει η άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου στην Αττική, καθώς πλέον είναι κοινή παραδοχή και μεταξύ των επιστημόνων πως τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι πολύ άσχημα.

Η σημερινή ημέρα είναι πολύ κρίσιμη,καθώς οι ειδικοί αφού εξετάσουν αναλυτικά τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, θα κάνουν την εισήγησή τους στον πρωθυπουργό σχετικά με το διάστημα παράτασης του lockdown. Αν και οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, πληροφορίες αναφέρουν πως η εισήγηση θα είναι για παράταση των μέτρων στην Αττική έως τις 7 ή έως τις 15 Μαρτίου.

Πλέον, τα ημερήσια κρούσματα αγγίζουν τα επίπεδα του Νοεμβρίου 2020 όταν είχε κορυφωθεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ενώ οι διασωληνωμένοι καταγράφουν σταθερή άνοδο ημέρα με την ημέρα, με την πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Αττική να ανέρχεται στο 90%. Την ίδια ώρα, οι μεταλλάξεις ολοένα και εξαπλώνονται,  με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό σκηνικό.

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη σχεδιάζουν να δώσουν το «πράσινο φως» για άνοιγμα μετά το Πάσχα. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, ώστε να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Μάλιστα έγκυρες πηγές του ethnos.gr τονίζουν ότι προς το τέλος Απριλίου θα δοθεί «σήμα» και στις ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για πιθανό άνοιγμα στις 17 Μαΐου οπότε και εκτιμάται ότι θα μπορούν κάποιες χώρες της Ευρώπης να ανοίξουν τα σύνορά τους και για επισκέπτες, αφού θα έχουν προχωρήσει σε μεγάλο ποσοστό στον εμβολιασμό του πληθυσμού τους.

Τα εστιατόρια πάντως και τα café στη χώρα μας, σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση υπολογίζει να επιτρέψει το άνοιγμα τους μετά τις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα, ώστε εάν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού τις ημέρες εκείνες, να μην υπάρχει συνωστισμός σε επιχειρήσεις εστίασης.

Στην περίπτωση αυτή τα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι θα είναι πιο ασφαλές οι πολίτες να μετακινηθούν για το Πάσχα και να μην υπάρχει διασπορά στις μικρές επαρχιακές πόλεις. Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι το Πάσχα θα μετακινηθούν στην περιφέρεια μόνο όσοι έχουν εξοχικά, κάτι που θα αποτρέψει τους εκδρομείς να πάνε σε νησιά και να αναζητήσουν εστιατόρια και café δημιουργώντας ενδεχόμενες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα