Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει και τα πρώτα νομοσχέδια

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για «ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα» αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης ενώ στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Στις 13:00 μετά το μεσημέρι ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το κυβερνητικό του πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει στην ανάγκη να υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που θα επιτευχθεί, όπως υποστηρίζει η ΝΔ, μέσω της μείωσης της φορολογίας και της βελτίωσης του περιβάλλοντος για επενδύσεις που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει και τα πρώτα νομοσχέδια και τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος του εφόσον λάβει τη λαϊκή εντολή στις 7 Ιουλίου, όπως η κατάθεση των νομοσχεδίων για τη δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, για τη νέα δομή στην οργάνωση της κυβέρνησης  αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων με συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία ενός πιο απλού αδειοδοτικού πλαισίου.
Σημειώνεται πως ο κ.Μητσοτάκης θέλει ένα κυβερνητικό σχήμα μικρό και ευέλικτο που δεν θα διαθέτει αναπληρωτές υπουργούς.
Εν τω μεταξύ, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να δοθεί στη δημοσιότητα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
Στην πρώτη θέση θα βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην ανώτατος δικαστικός Π. Πικραμμένος ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη δεύτερη θέση θα βρεθεί το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.
Στις πρώτες θέσεις θα βρεθούν επίσης οι δύο από τους πλέον στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη: ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκος.
Για την τελευταία και τιμητική θέση, ο αρχηγός της ΝΔ τοποθέτησε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα