Σημαντικές συναντήσεις του Ν. Δένδια στις ΗΠΑ

από fimotro

Ένα νέο κεφάλαιο στη διπλωματική αντεπίθεση της Ελλάδας, για την αμυντική και πολιτική θωράκισή της έναντι της Τουρκίας, αναμένεται να γραφτεί σήμερα Τετάρτη στην Ουάσινγκτον με την υπογραφή της νέας πενταετούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν.

Η πενταετής συμφωνία με τις ΗΠΑ θα συνοδεύεται και από τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν περί προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και σεβασμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ενώ επίσης αναμένεται να στείλει κα ιμήνυμα προς την Άγκυρα με αναφορά στην ανάγκη εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας

Ο κ. Δένδιας θα συζητήσει αναλυτικά με τον κ. Μπλίνκεν για την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και θα του εκθέσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και τις προκλητικές ενέργειες έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Παράλληλα, οι δύο υπουργοί θα εγκαινιάσουν τον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου.

Συνάντηση με μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας

Στην Ουάσιγκτον την Τρίτη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας καθώς και με τον Ισραηλινό ομόλογο του ο οποίος, επίσης, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον. Άλλωστε, ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ είναι στρατηγικής σημασίας στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης και ενισχύεται από την στήριξη που λαμβάνει από τις ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, δεν μοιράζονται όλοι στη γειτονιά μας το όραμά μας, την προώθηση δηλαδή της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων χωρών και λαών. Ας στείλουμε όλοι το μήνυμα ότι η απάντηση στις κοινές μας προκλήσεις έγκειται αποκλειστικά στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου» έστειλε μήνυμα ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα