Σήμα για έξυπνη χαλάρωση στέλνει το Μαξίμου

από fimotro

Πελώνη για lockdown: Λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν η κόπωση των πολιτών

Το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, παραδέχτηκε Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε, στόχος είναι να δούμε πώς θα επιτρέψουμε «έξυπνα» να έχουμε περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς να κάνουμε έκπτωση στη βασική στρατηγική μας. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται υπόψη η κόπωση στην κοινωνία και ζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης που μπορούν να ενεργοποιηθούν σε κοντινό ορίζοντα, πάντα με κανόνες.

Σε ερώτηση γιατί χαλαρώνουν τα μέτρα, δήλωσε ότι «δεν μιλάμε για “ανοίγματα”, δεν είναι ο σωστός όρος, αυτό που περιγράφουμε είναι εργαλεία για καλύτερη τήρηση των μέτρων, τα οποία θα προσφέρουν ταυτόχρονα βαλβίδες αποσυμπίεσης. Θα αναγνωρίζουν το γεγονός ότι οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο ασφαλείς».

Παράλληλα, προανήγγειλε μια νέα στρατηγική στη διενέργεια των τεστ και χρήση «νέων εργαλείων».

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα, έστω με τις όποιες ιδιαιτερότητες και, σύμφωνα με το βασικό σενάριο (δεν είναι οριστικό, αφού θα πάρει την τελική του μορφή την Παρασκευή), προβλέπεται:

• Μείωση της ώρας απαγόρευσης της κυκλοφορίας το Σάββατο και την Κυριακή από τις 7 μ.μ. που είναι σήμερα, στις 9 μ.μ. (πρόθεση είναι να ισχύσει από το προσεχές Σαββατοκύριακο).

• Απελευθέρωση των χιλιομετρικών περιορισμών με τον κωδικό 6 στο 13033 και δυνατότητα χρήσης του αυτοκινήτου για μετακίνηση σε άλλο δήμο, με σκοπό τη σωματική άσκηση.

• Άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, πάντα τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και με προκαθορισμένο ραντεβού.

• Άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, επίσης με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα