Ανοίγουν οι λογαριασμοί του Πετσίτη, Λαυρεντιάδη, Κιτσάκου

από fimotro

Το άνοιγμα γίνεται μετά από παραγγελία της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Έρευνα για την υπόθεση των οφειλών της εταιρίας ELFE προς τη ΔΕΠΑ διενεργεί εδώ και καιρό η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη ζητήσει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και των συγγενών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προκύπτει στο πλαίσιο της έρευνας διαβιβάζεται αρμοδίως στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές εκκρεμείς δικογραφίες, δύο στην ανάκριση και μία, με βασικό ερευνώμενο πρόσωπο τον Μανώλη Πετσίτη, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Προ μηνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού των ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ.

Πέρα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συγγενών τους που έχει ζητήσει η Αρχή, παράλληλα, κατά πληροφορίες έχουν σταλεί και ερωτήματα προς αντίστοιχες Αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση περιουσιακών στοιχείων όλων των φυσικών και νομικών προσώπων.Κεντρικά πρόσωπα τα οποία ερευνώνται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος και ο Μανώλης Πετσίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα