Σφίγγει ο κλοιός για τον Ραγκούση: Είχε ανασφάλιστη εργαζόμενη στη βίλα – ξενοδοχείο

από fimotro

Ακούστε την γυναίκα από την Ουκρανία να εμπλέκει προσωπικά τον πρώην υπουργό στην υπόθεση

Μια νέα καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία έκανε πρώην εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Βίλα Ειρήνη» που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο. Μάλιστα, η γυναίκα από την Ουκρανία εμπλέκει προσωπικά τον πρώην υπουργό στην υπόθεση λέγοντας πως «έφτασε επί τόπου» όταν βεβαίωσαν πρόστιμο στην επιχείρηση μια περίοδο που πραγματοποιούσαν κοινή «πόθεν έσχες» δήλωση.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα «Παραπολιτικά» που δημοσιοποιούν και ηχητικό απόσπασμα από τη καταγγέλλουσα η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο τοπικός ΕΦΚΑ το 2017 «κουκούλωσε» το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση της πρώην συζύγου Ραγκούση, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.

Σε ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η ίδια η Σβετλάνα Αργύρη -που πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας τρία παιδιά με τον Έλληνα σύζυγό της- να μιλά και αναφέρει: «Είπε να με ασφαλίσει η κ. Κατερίνα, η πρώην γυναίκα του κ. Ραγκούση και δεν με ασφάλισε. Ηρθε έλεγχος στο ξενοδοχείο και μου ζητήσαν τα χαρτιά. Εγώ λέω ορίστε τα χαρτιά μου, είμαι εδώ παντρεμένη έχω τα πάντα, άδεια και μετά η κ. Κατερίνα έλεγε που έφαγα πρόστιμο 10.000 ευρώ που δεν ήμουν ασφαλισμένη και με έδιωξε. Εγώ στεναχωρήθηκε και λέω γιατί, για ποιο λόγο, έδωσα όλα τα χαρτιά μου», λέει αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει η ίδια που εργαζόταν ως καθαρίστρια: «Η κ. Κατερίνα μου είπε ότι έφαγε από εμένα 10.000 ευρώ πρόστιμο και αναρωτήθηκα πού κολλάω εγώ; Μου είπε ”δεν μπορούσες να πεις στον κύριο που ήρθε για έλεγχο ότι είσαι τουρίστρια;». Δεν μπορούσα να πω κάτι τέτοιο όμως, με πιάσανε με το βιτέξ, με τη σφουγγαρίστρα, με τα πάντα».

 

Όπως προσθέτει όμως, στη συνέχεια το σκηνικό ανετράπη. «Μάλλον αυτή πήρε τηλέφωνο και ξαφνικά μπαλώνανε όλα και κάπως έτσι τα σκεπάσανε, δεν ξέρω. Μετά ήρθε ο κύριος Ραγκούσης, τακτοποιήσανε το θέμα γιατί αυτός από ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω βουλευτς τι είναι και το τακτοποιήσανε».  Μάλιστα προσθέτει πως «μόλις έγιναν όλα αυτά με τον έλεγχο, ήρθε με το αεροπλάνο επί τόπου ο κ. Ραγκούσης και τα τακτοποιήσανε όλα».

Από την πλευρά του , ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο, ενώ και ο αδελφός της πρώην συζύγου του αναφέρει πως οι δύο τους ήταν σε διάσταση από το 2012. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Ραγκούσης με την σύζυγό του μέχρι και το 2018 έκαναν κοινές φορολογικές δηλώσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει «μια μαρτυρία-σοκ έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στην υπόθεση των αποκαλύψεων για την επιχειρηματική δράση της οικογένειας Ραγκούση στον τουρισμό.Πρόκειται για μία πρώην εργαζόμενη στο κομμάτι της καθημερινής φροντίδας των δωματίων του ξενοδοχείου «Βίλα Ειρήνη», που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, Κατερίνας Ρούσσου, στη Νάουσα της Πάρου.

Όπως καταγγέλλει η κυρία Σβετλάνα Αργύρη (σ.σ. Φωτεινή, για τους εν Ελλάδι φίλους και γνωστούς), ουκρανικής καταγωγής, παντρεμένη με Έλληνα πολίτη με άδεια παραμονής σε ισχύ, η ίδια εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά την περίοδο 2016-2017 χωρίς να έχει ασφαλιστεί βάσει του νόμου, γεγονός που η ίδια έμαθε με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο. Για την ιστορία και μόνο, επισημαίνεται πως εκείνο το διάστημα ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου ήταν ακόμη παντρεμένοι, αφού μέχρι και για τη χρήση του 2018 πραγματοποιούσαν κοινή «πόθεν έσχες», παράμετρος που καταδεικνύει ότι είχαν ενεργούς (και) νομικούς δεσμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα