Σφίγγει ο κλοιός για τον παιδόφιλο ηθοποιό-σκηνοθέτη

από fimotro

Μετά τις αποκαλύψεις από το Πρώτο Θέμα, το ΚΙΝΑΛ έφερε το θέμα με ερώτηση στη Βουλή

Την σοβαρότητα της υπόθεσης με τον παιδίφιλο σκηνοθέτη-ηθοποιό αναδεικνύει η ερώτηση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ και πιο συγκεκριμένα η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία ζητά να επιλαμβάνονται αυτεπαγγέλτως οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, “ώστε να πέσει άπλετο φως και να σπάσει επιτέλους το απόστημα της κατάχρησης εξουσίας”.

Η βουλευτής απευθύνει σχετική ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού και αναφέρεται στις αποκαλύψεις και καταγγελίες για πράξεις και συμπεριφορές που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση, παρενοχλήσεις και άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και στον χώρο του πολιτισμού.

“Ένα απόστημα χρόνων φαίνεται να σπάει κι ολοένα περισσότεροι άνθρωποι, γυναίκες κι άντρες, να προβαίνουν σε δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις. Αυτή τη στιγμή ο καθένας, από το μετερίζι του, πρέπει να συμβάλλει ώστε η πρωτοφανής αυτή συγκυρία να μην περιοριστεί και εν τέλει ν’ αναλωθεί ως ένα θέμα απλής δημοσιότητας, κεντρικού δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και κύριας συζήτησης σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πρέπει ως κράτος να το αντιμετωπίσουμε με τη βαρύτητα που του αρμόζει. Ν’ αναλογιστούμε πως η σημερινή σωστή διαχείριση κάθε τέτοιου περιστατικού, αφενός θα πρέπει να διαλευκάνει τα μέχρι τώρα πεπραγμένα με την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν κι αφετέρου ν’ αποδείξει πως σε ένα κράτος δικαίου ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν υποχωρεί έναντι οποιαδήποτε θέσης, καταξίωσης ή αξιώματος”, αναφέρει η Νάντια Γιαννακοπούλου και επικαλείται δημοσίευμα της καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με βάση το οποίο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης είχε βρεθεί στο επίκεντρο ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2012. Αιτία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποτέλεσε το γεγονός της συχνής παρουσίας του συγκεκριμένου προσώπου σε σπίτι, το οποίο κατόπιν καταγγελιών, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ ως τόπος δράσης κυκλώματος trafficking που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου υπενθυμίζει ότι κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται η αυτεπάγγελτη προκαταρτική εξέταση, διαδικασία κατά την οποία επιδιώκεται η συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για να αποφασισθεί αν πρέπει να κινηθεί η ποινική δίωξη ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα