Σερβία: Παραμένει υψηλός ο αριθμός των νέων κρουσμάτων -5.471 μολύνσεις

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Σερβία, όπου καθημερινά καταγράφεται μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων, ενώ αυξάνονται και οι ασθενείς που παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 5.471 νέα κρούσματα και απεβίωσαν 39 άνθρωποι από επιπλοκές της νόσου Sars Cov-2.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 7.205 ασθενείς, εκ των οποίων οι 275 είναι διασωληνωμένοι. Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται και, όπως αναφέρθηκε από τη Επιτροπή Αντιμετώπισης της Υγειονομικής Κρίσης, εάν δεν μειωθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις επόμενες 24 ώρες, θα χρειαστεί να ενταχθούν στο σύστημα των covid νοσοκομείων και κλινικές ιαματικών λουτρών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη Σερβία κυριαρχεί το βρετανικό στέλεχος του ιού, μία επιθετική μετάλλαξη που κυρίως -όπως αναφέρθηκε- πλήττει βαριά τις ηλικίες από 30 έως 50 ετών. Τα ιατρικά μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση να μη χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού, ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό εξελίσσεται κανονικά. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περίπου 2.400.000 εμβολιασμοί, ενώ οι πολίτες που έλαβαν και τη δεύτερη δόση σήμερα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Από την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθούν στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις της Σερβίας κέντρα εμβολιασμού, όπου θα μπορούν να προσέρχονται όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν χωρίς προηγουμένως να έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στη Σερβία, όπως ανακοινώθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν και 22.000 ξένοι, κυρίως υπήκοοι γειτονικών χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα