Το λιανεμπόριο πηγαίνει για πιο μετά

«Δεν θέλει η οικονομία τα πισωγυρίσματα, όλα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα, το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, παρότι ήταν επιτυχής η λειτουργία τους την πρώτη περίοδο του φθινοπώρου», σημείωσε ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, ένα πιθανό σενάριο που αναμένεται να εξετάσει η επιτροπή είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τέλος Ιανουαρίου, τουλάχιστον, και λιανεμπόριο τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά.

«Δύσκολη απόφαση για το λιανεμπόριο»
Για το λιανικό εμπόριο έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση» και οριζόντια μέτρα σε αρχική φάση, αποσαφηνίζοντας ότι λογικά, αν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα σε περιοχές, εκεί πιθανόν να ληφθούν τοπικά μέτρα στο πρότυπο των λοκντάουν που απέφεραν καρπούς. Προτιμότερο σε αυτή τη φάση είναι οι κινήσεις βήμα βήμα και να μην έχουμε πισωγυρίσματα, είπε. «Η απόφαση για το λιανεμπόριο θα ληφθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί το ρίσκο αλλά και τα οφέλη».

«Πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα με τον σωστό τρόπο, ώστε οι όποιες κινήσεις να μη συνεισφέρουν στο επιδημικό κύμα που έχουμε μπροστά μας σε εξέλιξη», επισήμανε.

«Στην Ευρώπη είχαμε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ήδη από το καλοκαίρι. Η μεταδοτικότητα θα είναι μεγαλύτερη τους επόμενους δύο μήνες, καθώς μπαίνουμε σε πιο χειμερινή περίοδο, κάτι που πρέπει να συνεκτιμήσουμε. Πρέπει να γίνει λεπτομερής ανάλυση, ανάλογα με τη δραστηριότητα», διευκρίνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα