Σεισμός στην Τουρκία: Άνδρας από το Αζερμπαϊτζάν παρέχει βοήθεια με το χαλασμένο αυτοκίνητό του

από Philippos

Η φωτογραφία που κατέκλισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον δείχνει να οδηγεί ένα αυτοκίνητο, το οποίο φέρει την τουρκική σημαία στο πάνω μέρος του και είναι υπερφορτωμένο με «βοήθεια» για τους σεισμόπληκτους
Ένας 33χρονος πολίτης του Αζερμπαϊτζάν έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μεταφέρει με το αυτοκίνητο του βοήθεια για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία.

Ο 33χρονος Σαρβάρ Μπασιρλί, αισθάνεται πως είναι καθήκον του να στηρίξει τους σεισμόπληκτους της «αδερφικής χώρας Τουρκίας», όπως τη χαρακτηρίζει

Η φωτογραφία που κατέκλισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον δείχνει να οδηγεί ένα αυτοκίνητο, το οποίο φέρει την τουρκική σημαία στο πάνω μέρος του και είναι υπερφορτωμένο με «βοήθεια» για τους σεισμόπληκτους.

«Καθίσαμε μαζί με τα ξαδέρφια μου, την ημέρα του σεισμού στην Τουρκία, και αποφασίσαμε όλοι να βοηθήσουμε την αδελφή-χώρα, να τη στηρίξουμε», είπε ο Σαρβάρ Μπασιρλί, προσθέτοντας ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι πολύ κακή, καθώς εκτοπίστηκαν βίαια από την πατρίδα τους στην την περιοχή Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν.

Το επόμενο πρωί, είπε ο Μπασιρλί, ότι πήγε στους συγγενείς του, οι οποίοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι από το Λατσίν – την περιοχή του Αζερμπαϊτζάν που βρίσκεται υπό την κατοχή των Αρμενίων για σχεδόν τρεις δεκαετίες – για να συλλέξουν ό,τι ήταν δυνατό προς ανακούφιση του λαού της Τουρκίας.

«Αρκετά πράγματα τα μαζέψαμε από τις οικογένειες των θείων μου. Η γιαγιά μου, που μένει στον κοιτώνα, παρείχε βοήθεια. Πολλοί γείτονες επίσης έφεραν πράγματα για να στηρίξουν τον τουρκικό λαό», είπε.

Οδηγώντας το αρκετά παλιό αυτοκίνητό του, μοντέλο του 1981, υπερφορτωμένο με πολλά στρώματα στην οροφή, υφασμάτινα πακέτα και κουτιά στο ανοιχτό πορτμπαγκάζ, ο Μπασιρλί το παρέδωσε στο ειδικό κέντρο που δημιουργήθηκε για τη συλλογή βοήθειας στην πρωτεύουσα Μπακού.

«Αντιλαμβανόμαστε ως καθήκον μας να υποστηρίξουμε τον λαό της Τουρκίας. Εμείς (το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία) είμαστε δύο κράτη αλλά ένα έθνος. Κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα