Σεισμός στην Σάμο – Πυροσβεστική: Καμία αναφορά τραυματισμού ή ζημιάς

από Philippos

Σεισμός στην Σάμο: Για τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έγιναν σήμερα Τετάρτη στην Σάμο μίλησε μεταξύ άλλων κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση του ο ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.
«Για τις δύο σεισμικές δονήσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα 12.56 και 13.10 στη θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοδυτικά της Σάμου, τo Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ», όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, δεν έχει λάβει καμία κλήση για αναφορά τραυματισμού ή ζημιάς.

Την ίδια ώρα , συνολικά, το Πυροσβεστικό Σώμα από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 25 Αυγούστου 2022 έως σήμερα, κλήθηκε να επέμβει σε 912 περιπτώσεις παροχών βοηθείας καθώς τις προηγούμενες μέρες εκδηλώθηκαν στη χώρα μας ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, χαρακτηριστικά, χθες, Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, κατά τις απογευματινές ώρες, στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη περιοχή του Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας ισχυρής χαλαζόπτωσης και αυξημένης έντασης ανέμων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, δέχτηκε 40 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

«Παραμένουμε όλοι προσεκτικοί, ιδίως στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν καιρικά φαινόμενα. Αναζητούμε οδηγίες αυτοπροστασίας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Με απλές κινήσεις μπορούμε να προστατευτούμε», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε: «Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι ακόμη βρισκόμαστε εντός της αντιπυρικής περιόδου και είναι δεδομένο ότι δασικές πυρκαγιές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται. Συνεπώς, το Πυροσβεστικό Σώμα εξακολουθεί να παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα