Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο χρυσός εξαιτίας του θανάτου του Σουλεϊμανί

από fimotro

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών διαμορφώνεται ο χρυσός μετά από τον θάνατο ενός εκ των πιο ισχυρών στρατηγών του Ιράν, επιδεινώνοντας την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός ενισχύεται σχεδόν 1% στα 1542 δολάρια την ουγκιά, ενώ το ασήμι σημειώνει άνοδο 1,3%, ενώ άνοδο κατέγραψαν και η πλατίνα και το παλλάδιο.

Η επίθεση στη Βαγδάτη που διέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, προκάλεσε τον θάνατο του Qassem Soleimani, του Ιρανού στρατηγού που ηγείται των δυνάμεων Quds της Επαναστατικής Φρουράς.

Η πιθανότητα περαιτέρω αντιδράσεων δεν μπορεί να αποκλειστεί, κάτι που ίσως συνεχίσει να στηρίζει τον χρυσό βραχυπρόθεσμα, τόνισε αναλυτές της IG Asia Pte στη Σιγκαπούρη.

Ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ο καλύτερος μήνας του χρυσού, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence. Εάν οι τιμές συμβαδίσουν με την μέση άνοδο 2,7% του Ιανουαρίου των τελευταίων 20 ετών, θα ξεπεράσουν το υψηλό έξι ετών στο οποίο διαμορφώθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Ο χρυσός θα προσεγγίσει τα 1.600 δολάρια μέχρι τον Φεβρουάριο εάν η άνοδος του ανέλθει στο 5,2%, που είναι ο μέσος όρος των πέντε προηγουμένων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα