Σε υψηλό 16 μηνών έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης

από fimotro

Κατάρριψη υψηλών 16 μηνών συνιστά το σημερινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 924,30 μονάδες και με κέρδη 1,20%. Με τον τζίρο στα 93 εκατ. ευρώ και βροχή από πακέτα κυρίως στη Eurobank, την Lamda, την Alpha, τον ΟΠΑΠ και την Μότορ Όιλ, οι καθαρές συναλλαγές διαμορφώθηκαν 20 εκατ. ευρώ χαμηλότερα. Σημειωτέον ότι το προηγούμενο υψηλό έχει σημειωθεί στις 29/1/2020, όταν ο Γενικός Δείκτης είχε κλείσει στις 931,21 μονάδες.

Η προσοχή της αγοράς ήταν εστιασμένη τόσο στη Φραγκφούρτη, όσο και στη Νέα Υόρκη. Η επικεφαλής της ΕΚΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι θα συνεχιστεί με ένταση η επαναγορά των ομολόγων, ενώ στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός 5% που ανακοινώθηκε ήταν ψηλότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η άνοδος του πληθωρισμού πάντως, που είναι ο μεγαλύτερος από το 2008, δεν εμπόδισε τους επενδυτές στη Wall Street να στείλουν σε ιστορικά υψηλά τον S&P.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα