Σε προανακριτική οδηγούν τον Νίκο Παππά

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία εναντίον του πρώην υπουργού Επικρατείας, με αφορμή τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, από τις οποίες σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία και έφτασε στη Βουλή. Σύμφωνα μάλιστα με τον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπούγα ο Νίκος Παππάς κατηγορείται για τα εξής:

    • Κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχο κατ εξακολούθηση και κατά συρροή
    • Πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή

«Κρίναμε ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Υπουργού, Νίκου Παππά. Τα στοιχεία της δικογραφίες συγκλίνουν ότι πρέπει να υποβληθεί πρόταση και πριν από λίγο κατατέθηκε υπογεγραμμένη από 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τα εξής εγκλήματα που φέρεται να τέλεσε ο πρώην Υπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του: για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχο κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούγας και προσέθεσε ότι τα αδικήματα προκύπτουν από τη δικογραφία που έχει περιέλθει στα χέρια των βουλευτών. Να σημειωθεί ότι Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, προκαλώντας θόρυβο, μετά τη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα στο πλαίσιο της δικαστικής του διαμάχης με τον όμιλο Ccc των Χιούρι. Στη μήνυσή του ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή του ίδιου και του ομίλου, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Χρήστος Καλογρίτσας καταγγέλλει ότι ο Νίκος Παππάς είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού». Ο εργολάβος υποστήριξε μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πως επειδή εκείνος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μετέχει στο διαγωνισμό τον είχε προσεγγίσει ο Νίκος Παππάς και συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα