Σε ποια πρόσωπα καταλήγει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις κρίσιμες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ

από fimotro

Μπορεί να περίμενε να κάτσει η σκόνη, μπορεί όντως να του πήρε πολύ χρόνο καθώς οι αποφάσεις τον δυσκόλεψαν, όμως η εβδομάδα που ξεκινά από αύριο αναμένεται να είναι αυτή που ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη Βουλή, αποφάσισε και θα ανακοινώσει τις αλλαγές στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στη θέση του γραμματέα πολύ δύσκολα θα παραμείνει ο νυν Μανώλης Χριστοδουλάκης. Οχι μόνο επειδή δεν στήριξε προεκλογικά τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά επειδή σε αυτή τη θέση ο νέος πρόεδρος θα τοποθετήσει πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Τέτοιος είναι ο ίσως στενότερος συνεργάτης του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που θεωρείται και το μεγαλύτερο φαβορί για τη θέση. Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναμένεται να είναι και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων εν όψει των εκλογών, αναλαμβάνοντας μία από τις πλέον δύσκολες αλλά και κρίσιμες για το νέο πρόσωπο του κόμματος αποστολές. Οσο για τον Μανόλη Χριστοδουλάκη αναμένεται να γίνει γνωστό ότι θέλει να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, άρα τυπικά είναι και το ασυμβίβαστο που του απαγορεύσει να συνεχίσει ως γραμματέας του κόμματος.

Η επόμενη νευραλγική θέση για ένα κόμμα στην αντιπολίτευση, όπως είναι το Κίνημα Αλλαγής, είναι η θέση του εκπροσώπου Τύπου, που έχει μείνει κενή μετά την παραίτηση του Παύλου Χρηστίδη, που αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία. Εδώ φαβορί εμφανίζεται ο νέος βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη που πάντα καραδοκεί όταν έχουμε να κάνουμε με τον ευαίσθητο τομέα της πολιτικής επικοινωνίας. Ως τις ανακοινώσεις, χρέη εκτελεί ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος.

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται -σε αυτό συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες- να κινηθεί ώστε να εκλεγεί νέο Πολιτικό Συμβούλιο πολύ πριν από το συνέδριο που αναμένεται αρχές καλοκαιριού ή μέσα στο φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των συνυποψηφίων του, κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί ο ίδιος δημοσίως, δεν υπάρχει κανένα στίγμα μέχρι στιγμής. Με δεδομένο ότι στοχεύει να αλλάξει το Πολιτικό Συμβούλιο, όπου κάποιοι είναι μέλη του ή κάποιοι εξ αυτών δεν είναι καν βουλευτές, το πράγμα δυσκολεύει.

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη δεν απαντούν με ευκρίνεια σε σχετικές ερωτήσεις. Επαναλαμβάνουν το τρίπτυχο «ανανέωση, ενότητα, πολιτική αυτονομία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένεται αξιοποίηση και των παλαιών στελεχών αλλά και η επιστροφή κάποιων οι οποίοι είτε έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ είτε δεν έχουν φύγει αλλά παραμένουν ανενεργοί. Οπως επίσης, αναμένονται και μεταγραφές από άλλους πολιτικούς χώρους, που διευκρινίζεται ότι δεν αφορά παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα