Σε μια από τις πιο διαβόητες φυλακές της Μόσχας κρατείται ο Ναβάλνι

από fimotro

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή μετά την επιστροφή του στη Ρωσία για πρώτη φορά μετά τον δηλητηριασμό του, κρατείται υπό αυστηρό έλεγχο σε ένα VIP κελί μέσα σε μια από τις πιο διαβόητες φυλακές της Μόσχας.

Η φυλακή, που ονομάζεται Matrosskaya Tishina (η σιωπή του ναύτη), βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μόσχας και έχει στεγάσει υψηλόβαθμους κρατούμενους που οι αρχές ήθελαν να αποκόψουν από τον έξω κόσμο από τη σοβιετική εποχή, όπως γράφει το Reuters.

“Διάβασα για αυτήν (τη φυλακή) σε βιβλία και τώρα βρίσκομαι εδώ”, αναφέρει ο Ναβάλνι σε μια ανάρτηση στο Instagram. “Ρωσική ζωή.”

Ο Μιχαήλ Χοντορκόβσκι, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή ως ο υψηλότερου προφίλ φυλακισμένος της εποχής Πούτιν, έγραψε στο Twitter ότι ο Ναβάλνι θα τα βρει σκούρα: “Είναι δύσκολα στην αρχή. Και δεν γίνεται πιο εύκολη η κατάσταση στη συνέχεια. Μπορείς να σκοτωθείς ανά πάσα στιγμή”.

Ο Ναβάλνι βρίσκεται κρατούμενος σε ένα VIP κελί τριών ατόμων, στο οποίο θα παραμείνει μόνος του για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο προφυλάξεων λόγω του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο Αλεξέι Μέλνικοφ, γραμματέας της κοινωνικής επιτροπής παρατηρητών της Μόσχας, η οποία παρακολουθεί τη μεταχείριση των κρατουμένων.

Ο Μέλνικοφ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ναβάλι το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσε ότι το κελί του είχε ψυγείο, ηλεκτρικό βραστήρα, τηλεόραση και ζεστό νερό.

Η Μαρίνα Λίτβινοβιτς, άλλο μέλος της επιτροπής, δήλωσε ότι η φυλακή φημίζεται για τον έλεγχο των κρατουμένων. Ο Ναβάλνι κρατείται σε ένα τμήμα που εποπτεύεται ανεπίσημα από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.

“Το σήμα-κατατεθέν αυτής της φυλακής είναι η απομόνωση από τις πληροφορίες. Όλα αφορούν τον έλεγχο και την απομόνωση “, δήλωσε η Λίτβινοβιτς και πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι έχουν δυσκολευτεί να αποκτήσουν πρόσβαση σε πελάτες εκεί και ότι η ιατρική βοήθεια μερικές φορές δεν είχε γίνει δεκτή σε εκείνους που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τις έρευνες.

Η μητέρα της Ναβάλνι, Λουντμίλα, παραπονέθηκε την Τετάρτη ότι αξιωματούχοι της φυλακής της είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να δεχτούν γράμαμτα για τον γιο της προς το παρόν λόγω τεχνικών προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα